IDRÆTSLINJEN      NFS SKOLEPORTEN     KONTAKT      LOG-IN

Atletiklinjen


Atletiklinjen på Nørre Fælled Skolen er basistræning for atletikkens discipliner. Længere nede på siden kan du læse om linjen og møde en af vores gamle elever.

Om Atletiklinjen

Træningen tilrettelægges af morgentrænerne og for de ældste elever vil der være mulighed for at klubtrænerne kommer mere og mere ind over morgentræningen. Der vil gennem hele opholdet på Nørre Fælled Skole være mulighed for at tilrettelægge træningen med klubtrænerne i forhold til stævner, skader mm.  For at være en del af atletiklinjen kræver det motiveret atleter, der brænder for at udvikle sig som menneske og atlet og ønsker at gøre dette i et sammenspil med de andre på holdet. 

Træningen


Grundelementerne i træningen er naturligvis, løb, spring og kast.

Vi arbejder med basisteknik indenfor de tre grundelementer, hvilket bl.a. inddrager gymnastik, balance, bevægelighed, styrke og udholdenhed. Disse elementer vil igennem skoleåret periodiseres efter sæsonen.

Indenfor styrketræning arbejdes der bl.a. med tekniske elementer fra de olympiske løft, da disse udgør et fornuftigt grundlag for en generel øget styrke og forståelse for kroppens bevægelsesapparat, som vil have relevans for atletikkens grundelementer.


Atletik løb

Langsigtet udvikling


Træningen skal ses som langsigtet skadesforebyggelse og forberedelse til, at kunne modstå en større træningsmængde. Derigennem er målet med træningen på atletiklinjen, at danne grundlag for en langsigtet udvikling, hen imod en karriere som senior eliteudøver.


Fysioterapeut


Onsdage i lige uger har man som idrætselev mulighed for at blive tilset af skolens tilknyttede fysioterapeut. Eleven taler med sin morgentræner om skadens karakter og bliver skrevet op til tid hos fysioterapeut. Der er ikke tale om et decideret behandlingsoplæg, men en screening af skadens omfang og alvorlighed, og eleverne får så øvelser med til genoptræning. Skal der være opfølgende konsultation hos fysioterapeut aftales det direkte med fysioterapeuten og morgentrænerne informeres.  


Skade/FMS
Genoptræning
 
Er en elev ikke i stand til at deltage i træningen pga. en skade, har vi hver onsdag et tilbud om genoptræning, med en fysisk træner i Spartas lokaler. Eleverne der ikke kan deltage i træning på egen linje, træner sammen med den fysiske træner, eller følger eget genoptræningsprogram fra fysioterapeuten. 

Lifeskills


I de tre år eleverne går på idrætslinjerne, er der et forløb med et koncept der kaldes for Life-skills. Det er forskellige typer refleksionsøvelser der både arbejdes med som teori og i praksis til træning.
Formålet er at få eleverne til at udvikle færdigheder inden for forskellige områder, som planlægning af deres tid, lave målsætninger og handlingsplaner, og håndtering af pres. Vi arbejder med 4 overordnede kategorier som Personlige udviklingskompetencer, Sociale kompetencer, Selverkendelse og Følelsesmæssige kompetencer.

En af vores profiler


Tikæmper Mads Lund, årgang 2000, fortæller her om hans tid på NFS' idrætslinje. Hør blandt andet om hans oplevelse af klassemiljøet og fagligheden i idrætsklassen, endvidere om Mads' store håb og drømme som atlet.
Basketball-linjen
Basketball linjen tager udgangspunkt i den enkle spiller, så derfor vil du ikke opleve den typiske holdtræning.
Atletiklinje
Atletiklinjen er basistræning for dig som godt kan lide at løbe, springe og kaste.
Fodboldlinje
Foldboldlinjen tager udgangspunkt i den enkle spiller, så derfor vil du ikke opleve den typiske holdtræning.
Basislinje
Basislinjen er for dig som dyrker en anden idrætsgren end det, der tilbydes på de idrætsspecifikke linjer.
Forrige
Næste

NØRREFÆLLEDSKOLE

Biskop Krags Vænge 7, 2100 Kbh Ø. 

Telefon: 39 18 03 80Logo ident højrestillet transparent baggrund