I Coding Class Cph laver elever digitale løsninger på erhvervslivets udfordringer

 
 
 
 
Coding Class Cph er et Skole-Erhvervsforløb under STEMkbh, hvor elever  fra 6.-7. klasse undervises i innovation og kodning. Eleverne hjælpes gennem en kreativ arbejdsproces med digitale værktøjer, fx Scratch, Micro:bit & Minecraft, som de bruger til at skabe løsninger på erhvervslivets problemstillinger.  
 

 

 

 Skal jeres virksomhed være med? 

 

Vi har altid brug for virksomheder til at stille en case, som eleverne arbejder med gennem innovativ designproces. Som virksomhed bidrager du til elevers innovative og digitale udvikling - uden et stort tidsforbrug. Coding Class Cph opleves af virksomhederne som et kreativt og inspirerende indspark på deres arbejde, og forløbene kan bidrage til nye og oversete perspektiver på deres produkter og arbejdsgange. Følg os på LinkedIn, og læs hvad virksomhederne fortæller om deres forløb, eller se virksomheders artikler og film nedenfor. 

 

 

 Det bidrager I med som virksomhed  


• Virksomheden deltager i et fælles Kick Off for alle involverede skoler og samarbejdspartnere, hvor I udarbejder den case, eleverne kan arbejde med (2 timer).

 

• Virksomheden præsenterer sig selv og sin case for eleverne – dette foregår typisk på skolen (ca. 1 time)

 

• Virksomheden giver feedback på elevernes projekter undervejs – dette kan foregå på skolen eller alternativt på Skype eller lignende (ca. 1-2 timer)

 

• Eleverne præsenterer deres løsninger for virksomheden, som giver respons herpå – dette kan med fordel foregå lokalt hos virksomheden (ca. 3 timer)


• Virksomheden er ansvarlig for at indhente børneattester på egne medarbejdere, samt fototilladelser fra klassen, hvis der ønskes at dokumentere forløbet med foto/video. Vi er gerne behjælpelige med skabeloner og procedurer i begge henseender.

 

 

Se her en nærmere besrivelse af forløbet med Coding Class Cph fra virksomhedens perspektiv

 

 

 

 

Kontakt os, hvis I vil høre mere - eller tilmeld jer på mail til Andreas Birkeholm på IF26@kk.dk, hvis I gerne vil deltage som virksomhed i 2021.

 Undervisning i Coding Class 

 

Hele forløbet er styret og koordineret af pædagogiske undervisere, som både giver eleverne viden om kodning og guider dem igennem en struktureret innovations- og designproces, der hjælper eleverne med at kvalificere løsningsforslag til casen.

 

Undervejs i denne proces modtager eleverne feedback fra deres virksomheden ift. om deres løsningsforslag er på rette kurs, eller der er behov for ændringer. Hvert forløb afsluttes med, at klassen besøger den pågældende virksomhed, hvor de pitcher deres idé for udvalgte medarbejdere fra virksomheden (a la Løvens hule) og modtager den endelige feedback.

 Hvad synes virksomhederne om Coding Class Cph? 

"

I BEC ønsker vi at inspirere flere unge til at udvikle og tænke kreativt – derfor gik vi med i projektet. Vi oplevede, at eleverne var godt forberedte og deres løsninger havde et højere kompleksitetsniveau end forventet.

 

– Mikkel Tvermose Nielsen, Forretningschef hos BEC

"

Coding Class Cph er et godt projekt både for eleverne og for en virksomhed som EG. Eleverne bliver introduceret til tanken om innovation og digitalisering på et tidligt tidspunkt, og vi får helt friske øjne på udviklingsproblematikker, som normalt altid er filtreret og behandlet på en helt anden måde. Det er en både sjov og lærerig win-win-situation for begge parter.

 

–Johnny Iversen, Divisionsdirektør hos EG Citizen Solutions

 Inspiration til cases 

 

Her kan du læse, hvilke missioner andre virksomheder har stillet til eleverne i Coding Class Cph.

 KMD 

Medarbejderne hos KMD er ikke så gode til at affaldssortere i deres kantine efter de har spist, og ofte kommer mad og papir i samme skraldespand. Eleverne koder en app eller et spil, der kan løse udfordringen.

 BEC 

Eleverne skal udvikle teknologiske løsninger,
der kan hjælpe unge mennesker med at holde styr
på deres økonomi.

 

 

 

 

 

 

 Byfornyelse 

Elever skal hjælpe med at udvikle et
lokalt byrum. De inddrager lokalbefolkningen,
designer byplaner og bygger møbler, der opstilles i
byrummet.

 

 

 

 

 

 

 HOFOR 

Eleverne skal finde løsninger på, hvordan
vi kan gøre børn mere opmærksomme på at spare
på vandet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Artikler fra virksomheder 

 

Her kan du læse, hvad forskellige virksomheder skriver om, at være med i Coding Class. Klik på billederne, for at læse artiklen.

 Hvilke virksomheder deltager i Coding Class Cph? 

 

Her kan I se plakaten for Coding Class Cph 2019/2020. Alle virksomheder, der deltager kan få deres logo på plakaten, som hænger på skoler og virksomheder byen rundt. Send os jeres logo, når I deltager som virksomhed, så kommer I på plakaten.