Coding Class Cph

 

 

 

Kodning- og innovationsundervisning i de københavnske folkeskoler

 

 

 

 

 

 Hvad er Coding Class Cph? 

 

Over 5 x 5 lektioner arbejder en skoleklasse med en mission, som stilles af en virksomhed. Coding Class-undervisere hjælper eleverne gennem en kreative arbejdsproces med digitale værktøjer (fx Scratch, Micro:bit & Minecraft), som bruges til at skabe løsninger på erhvervslivets problemstillinger. Klassens lærer hjælper med elevernes læring, mens den tekniske del varetages af Coding Class Cph undervisere. Alle folkekoler i Københavns Kommune inviteres til at deltage i projektet.

 

Undervisningen finder sted på skolen og hos virksomheden, og den varetages af pædagogiske og digitalt dygtige undervisere.

 Baggrund 


Børne- og Ungdomsforvaltningen har valgt at videreføre skole- og erhvervsprojektet Coding Class, hvor elever lærer at innovere og skabe digitale læsninger på virkelige problemer fra erhvervslivet. 

Projektet har haft stor opbakning både fra erhvervslivet og skoler; og alene i skoleåret 2019/2020 har vi mere end 100 virksomheder og godt 3000 elever været igennem et Coding Class forløb, hvor københavnske skoler bliver matchet op med samarbejdspartnere fra erhvervslivet. Virksomhedens case hjælper underviserne med at didaktisere, så eleverne kan udarbejde målrettede løsninger til den ved brug af digitale- og innovationskompetencer, som de tilegner sig gennem forløbet.

 

Alle folkeskoler i Københavns kommunes folkeskoler skal vælge et Skole-Erhversforløb for deres 6.-7. klasser, og Coding Class Cph er et af de forløb, der kan vælges. Tilmelding til Skole-Erhvervs-projekterne kan ikke bookes direkte her, men tilmelding sker via din skoleledelse.

 

 

 

Øverst på denne side kan du klikke dig rundt og læse mere om Coding Class Cph i klasseværelset og i virksomheden, herunder tilmeldingsprocedurer, og du kan finde videoer og materiale til at bruge innovation og kodning i din egen undervisning.

 

 

 

 

 

 

Vi glæder os til at udforske og lære med jer!