Kodningsforløb i BUFX

 

I BUFX kan din klasse deltage i forskellige forløb inden for kodning. Nedenfor kan du læse om de forskellige forløb, finde det, der passer bedst til din klasse, og derefter booke forløb gennem linket nederst på siden.

 Coding Class Cph 


Alle folkeskoler i København kan blive en del af Coding Class Cph, hvor 6.-7. klasser kan få undervisning i kodning over 5 dage. Klasserne bliver parret med en virksomhed, der stiller en mission, som eleverne skal løse med digitale værktøjer. Læs mere om forløb og tilmelding til Coding Class Cph her.
 
 


 Lær at kode dit eget spil – kodning for alle 


I dette forløb arbejder eleverne med Hour of Code og/eller Scratch, og alt efter elevernes niveau arbejder vi med en grundforståelse for kodning eller bygger videre på det, de allerede kan.

Forløbet er til folkeskolens mellemtrin og udskoling.

Forløbet udbydes i Værkstedshallerne og på TEC og SOSU H.

 

 

 


 Kod og design din robot, og løs missionen 


I dette forløb lærer eleverne at kode små og relativt simple Dash-robotter. De får en grundlæggende forståelse for kodning og får mulighed for at se deres kode virke ’i det fysiske rum’ og ikke kun på en skærm, når robotterne kører, blinker, taler og registrerer ting foran sig.

Forløbet er til folkeskolens indskoling, mellemtrin og udskoling.

Forløbet udbydes i Værkstedshallerne.





 Kamp, ræs og kodning med Lego Mindstormsrobotter 


I dette forløb lærer eleverne at kode robotter på en lidt mere avanceret måde, der passer til, at eleverne har lært om kodning før og kender til dens grundprincipper.
Eleverne vil lære at kode og håndtere mindstorms og/eller Fable-robotter og vil skulle løse forskellige udfordringer med deres kodefærdigheder.
Forløbet er til folkeskolens mellemtrin og udskoling.
Forløbet udbydes i Værkstedshallerne.
 
 
 

 Jagten på den grønne juvel – Design, byg og kod dig igennem eventyret 
 
På denne workshop skal eleverne hjælpe "de 4 venner" med at finde den grønne juvel. De skal på skattejagt fyldt med forhindringer, hvor de i små grupper lærer at, undersøge, designe, bygge, kode og i samarbejde løse de forskellige udfordringer.
Workshoppen er en kreativ og praksisfaglig workshop, der er båret af et eventyrligt narrativ. Eleverne arbejder på gulvet på store skattekort med teknologien: Lego Essentiel som de koder for at løse deres mission. 
Forløbet er til folkeskolens indskoling.
Forløbet udbydes i Værkstedshallerne.
 
 
 
 
 Koder og spioner - Et unikt innovationsforløb på Enigma Museum 
 
Oplev spændingen ved ”Koder og spioner” hvor 6.-10. årgang får mulighed for at designe deres egne nøgler, bygge radiosendere og skabe hemmelige spionkommunikationsværktøjer ved hjælp af 3D-print, kryptering og Makerspace-teknologier. Forløbet strækker sig over to dage og inkluderer introduktion til teknologisk kommunikationshistorie, ideudvikling, produktion af prototypen og præsentation af produktet. Eleverne vil få en forståelse for teknologiens historie og dens indflydelse på samfundet og arbejde i autentiske rammer i BUFX' Makerspace på det nye kommunikationsmuseum, Enigma.

Forløbet er for 6.-10. klasse og strækker sig over 2 dage i samme uge (tirsdag og torsdag) fra kl. 09.00- ca. 13.30.
Forløbet udbydes på Enigma.

 Lær at lave jeres egne opfindelser med mikrocomputeren micro:bit 


I dette forløb starter vi fra bunden med micro:bit. Eleverne lærer at kode med den lille mikrocomputer og bruge den kreativt i design- og prototypeprojekter. Ved at slutte ledninger og kredsløb til Micro:bit bliver muligt at bruge den som ’hjernen’ i elevernes egne små opfindelser og gadgets, som de bygger med pap, tape, sølvpapir og andre ’analoge’ materialer.

Forløbet er til folkeskolens mellemtrin og udskoling.

Forløbet udbydes i Værkstedshallerne og på TEC og SOSU H.




 Lær at lave jeres egne opfindelser med mikrocomputeren micro:bit #2 


Hvis I allerede har snuset til micro:bits muligheder, kan BUFX hjælpe jer videre til næste trin, hvor micro:bit kan bygges ind i mange forskellige prototyper. I forløbet lægger vi et stort fokus på at tilslutte micro:bit til forskellige kredsløb og bygge opfindelser op omkring den. Vi bruger og koder bevægelsessensorer, højtalere, OLED skærme mm.

Forløbet er til folkeskolens mellemtrin og udskoling.

Forløbet udbydes i Værkstedshallerne og på TEC og SOSU H. 

I kan læse mere om vores forløb i Kodning på Åben Skole her.

I kan booke et forløb om Kodning gennem vores booking her.

Kontakt os på bufx@undervisning.kk.dk

- eller kom og besøg os i et af vores værksteder.

 

BUFX Værkstedshallerne


(Gl. Valby Idrætspark)

 



Julius Andersens Vej 1,
2450 København SV

BUFX Enigma

 


(Museum for Post, Tele og Kommunikation)

 


Øster Allé 1,
2100 København Ø

BUFX TEC


(Technical Education Copenhagen)


Stæhr Johansens Vej 7,
2000 Frederiksberg

BUFX SOSU H

 

 

(Social- og Sundhedsskolen på Vesterbro)

 

 

Skelbækgade 1
1717 København V