Luis Suarez over stregen 

lavet af Oscar Nielsen

Et resume af bogen. 

Han starter med at fortælle om sit livs kærlighed til Sofi og at hans hjerte var fuldstændig gennemblødt. De mødte hinanden i et indkøbscenter men han var bange for at Sofi ikke kunne lide ham uden for et indkøbscenter. 


Han fortæller også hvordan ham havde det med sit første skifte til Europa og om hvordan det var at spille i den Hollandske liga og for Ajax og om hans VM 2010 hvor han reddet bolden på stregen med hænderne i det 89 min. Og fik rødt kort mod Ghana men det endte godt. Ghana endte med at brænde straffe og så gik Uruguay videre på straffe. 


Han fortæller også om sin bideskandale i sommeren 2014 da han bed Giorgio Chiellini og efter fortæller han om sit drømme skifte til FC Barcelona og om hvordan det var at Barcelona ringede til ham og spurgte om han ville skifte til F.C Barcelona og han fortæller at der var ingen tvivl om svaret selvfølgelig et ja og så var der jo også en lang karantæne til ham så han kunne ikke komme til at spille kampe i starten men selvfølgelig var han glad men han fortæller han glæder sig til sin debut for Barcelona.

Bog anmeldelse 

Jeg syntes at det er en rigtig god bog fordi han fortæller om sit liv i de fattige gader i Uruguay. Og om sit første skifte til europa. Og om binding. Og om da han blev andklaget om racisme på Patrick Evra som spillede i Manchester United og han spillede i Liverpool.


han fortæller også om sit drømme skifte til F.C Barcelona og den er ikke for lang men heller ikke for kort bogen har 297 sider. Fakta om Luis Suarez fulde navn Luis alberto Suarez dias. karriere: Club Nacional de Football 27 kampe 10 mål, FC Groningen 29 kampe 10 mål  Ajax Amsterdam 110 kampe 81 mål, Liverpool F.C. 110 kampe 69 mål, FC Barcelona 30 kampe 14 mål han har spillet 4 kampe for Uruguays U20 landhold og har scoret 2 mål og han har spillet 78 kampe for Uruguays A landshold og har scoret 40 mål. 


Luis Suarez er født den 24 januar 1987 hvor Salto Uruguay. han har syv søskende og han er midterbarn. Som syvårig flyttede han med sin mor og sine seks brødre til hovedstaden Montevideo og begyndte her som 14-årig at spille for Club Nacional de Football en af de mest succesfulde klubber i Uruguay Han opnåede hurtigt succes i klubben. 

                                                                               UDDRAG AF BOGEN     

Her et lille uddrag af bogen: Har jeg brugt det spanske ord 'negro' i en diskussion, der fandt sted på spansk med patrice evra den 15. Oktober 2011 i en kamp mellem l Liverpool F.C og Manchester United -ja er ordet 'negro' det samme på spansk som det er på engelsk -nej absolut ikke. 


Er jeg racist - nej absolut ikke jeg blev forfærdet da det gik op for mig at der var hvad jeg blev beskyldt for at være. Og jeg bliver stadig ked af og vred over at tænke på, at der er en plet min karakter som sandsynligvis bliver siddende for evigt. Jeg vidste at Liverpool vs. Manchester United er den største kamp i engelsk fodbold på grund af de mange års rivalisering og måske i endnu højere grad har været det siden Manchester United overhalede Liverpool, hvad angår antallet af vundne mesterskaber. 


Det var ikke min første kamp mod Man U. Jeg havde været med mod dem sæsonen før og der havde ikke været nogen problemer. Nå ja den sædvanlige småskubben og sammenstød vel sagtens men ikke noget som jeg kunne huske bagefter jeg blev først klar over at der var et problem da Damien Comolli kom hen til mig efter kampen og spurgte om der var sket noget mellem mig og Evra. Først kæmpede jeg for at huske noget konkret. Der havde været et skænderi med ham men skænderier havde jeg da haft nogle stykker at i løbet af kampen


jeg giver Luis Suarez over stregen 6 ud af 6 stjerner 

biografi

Luis Suarez er født den 24 januar 1987 han blev født i en by der hedder Salto som ligger i Uruguay. Han har ikke skrevet andre boger han har kun skrevet Luis Suarez over stregen.
 
Han er rigtig populær næsten alle der spiller fodbold kender ham han er en meget stor personlighed i fodbold verden han er blevet rigtig kendt på at bide og at lave en redning med hænderne i VM slutrunde 2010 i Sydafrika. 

Han har vundet priser som den Uruguayske liga, årets spiller i den hollandske liga 09/10, den hollandske liga,den gyldne støvle, La liga, Copa del rey og Champions League.


Han skriver ikke rigtig nogen emner han har jo kun skrevet denne bog.
De bedste spillere Luis Suarez har spillet sammen med er: Messi, Neymar, Xavi, Iniesta, Torres, Steven Gerrard, jamie Garragher.


Bogen er udgivet i 2015 

Miljøkarakteristik 
Uruguray

Da Luis Suarez boede i Uruguay boede han i de fattige gader i Montevideo og der var mange der tog narko og coke og alt muligt andet. 

Holland

I Holland boede han i et stort villa hus fordi der levede han jo af at spille fodbold så han boede og det var en smukke byer han boede i han boede både i Groningen og i Amsterdam. I Groningen boede han i et stort villa men det var ikke i de villa kvarter hvor de store villaer ligger. Men i Amsterdam boede han i de store villa kvarterer i Amsterdam 

England

Han boede i nogen campus hvor alle rige bor hvor der er vagter for indgangene det nemlig et inde lukkede sted for rige personer det var et meget fint sted hvor der var fine træer og huse.

Spanien 

I Spanien der hvor han bor nu er det i et kæmpe hus og i det villa kvarter der bor alle spillerne fra F.C Barcelona. Og det er et smukt sted han bor.

Personkarakteristik

Jeg har valgt at lave min personkarakteristik om Lionel MessiFulde navn:Lionel Andrés Messi Cuccittini.           

Køn:Dreng.

Alder: 27 år 

Udseende: En lille robust mand som har mørkt hår Classics sydamerikanersom har tattoos på lægen og på armen
Væremåde: han er en ydmyg mand og særdeles vellidt mand 
Holdninger: han er katolik   
sprog: Spansk, Portugisisk, 
Job/Skole: Han gik på en skole i Argentina men jeg ved hvad skolen hedder det stå nemlig ikke i bogen. Men i 2005 begynde han på Barcelonas fodbold skole La Masia.

 
Hans job er at spille fodbold han har vundet ballon dor 4 gange som er verden bedste fodbold spillere og han vundet titler som

Spanske mesterskab: 2004/2005, 2005/2006, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2012/2013, 2014/2015 med FC Barcelona.


UEFA Champions League: 2005/2006, 2008/2009, 2010/2011, 2014/2015 med FC Barcelona.


Spanske Pokalturnering: 2008/2009, 2011/2012, 2014/2015 med FC Barcelona.


Spansk Supercup: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013 med FC Barcelona.


UEFA Super Cup: 2009, 2011 med FC Barcelona.


Vm,for Klubhold: 2009, 2011 med FC Barcelona.


VM U/20 2005 med Argentinas U/20-fodboldlandshold.


De Olympiske Lege: 2008 med Argentinas fodboldlandshold. 


2005 med Argentinas U/20-fodboldlandsholdDe Olympiske Lege: 12008 med Argentinas fodboldlandshold.