Kemisk energi

Kemiske forbindelser opstår, fordi atomer forsøger at opnå det lavest mulige energiniveau. Det kan de gøre ved at danne bindinger. Når bindingen skal brydes igen, kræver det lige så meget energi, som atomerne ”sparede” ved at danne bindingen.

    

Elektrisk energi

elektrisk energi er små elektroner som skubber til hinanden rundt i et kredsløb fx. i en ledning. Elektrisk energi bruges overalt i samfundet: radio, computer, tv, køleskab osv.

strålingsenergi
Strålingsenergi kommer fra solens stråler, og det kan mennesker bruge ved hjælp af solceller. Det er enormt praktisk om sommeren, fordi der er en masser sol. Det kommer vi sikkert til at bruge i fremtiden, når vi har brugt alt vores kul, olie osv.
  
varmeenergi
      
når man taler om varmeenergi taler man typisk om kraftværker eller fjernvarme. varmeenergi opstår også inde i din krop når du bevæger dig, det er og så det er holder dit hus varmt fx. radiatore

 

               beliggenhedsenergi

               
beliggenhedsenergi er når man udnyter en højde til at skaffe energi 
          bevægelsesenergi

Bevægelses energi er fx. når du cykler op ad bakke så skaber man energi, som man bruger når skal ned ad bakken igen.

               kerneenergi

kerneenergi opstår i et atomkraftværk, når neotronerne rammer atomerne så spalter de i flere og flere stykker. Det er derfor atombomber bliver så store og ødelægger en masse ting.