BUFX er en del af STEMkbh

 

 Hvad er STEMkbh? 

 
STEM står for Science, Technology, Engineeringog Mathematics. Det er på dagsordenen for Københavns Kommune, regeringen og erhvervslivet at vi giver vores elever muligheden for at dygtiggøre sig inden for STEM-faglighederne. Regeringen satte i 2018 en målsætning om, at i 2028 skal 20 % flere tage en STEM-uddannelse og 20 % flere tage en STEM-erhvervsuddannelse. 
 
I København arbejder vi i didaktisk sammenhæng med STEM som en problembaseret læringsform. STEM-faglighed handler om at give eleverne kompetencer til at løse problemstillinger på tværs af naturfag, teknologi, engineering og matematik.
 
Alle elever, lærere og ledere skal have de bedste forudsætninger for at dygtiggøre sig på STEM-området. STEMkbh er det fyrtårn, der forener alle gode STEM-initiativer, forløb og best cases inden for STEM-området og formidler de gode resultater til og fra hele byen.
 
I København er der rigtig mange ambitiøse STEM tilbud til byens skoler og med et hav af muligheder er det vigtigt at have et overblik, for at sikre, at alle elever, lærere og ledere får de bedste forudsætninger for at dygtiggøre sig på STEM-området. 
 
 
 

 BUFX i STEMkbh 

 
BUFX arbejder primært med T'et (Technology) og E'et (Engineering) i STEM og giver adgang til inddragelse af teknologi, innovation, entreprenørskab og digitale færdigheder i folkeskoleundervisningen. Vi arbejder med teknologiundervisning af Københavns elever, og vi tilbyder undervisningsforløb, kompetenceudvikling og supportering til kommunens ledere og lærere. Alle de forløb vi tilbyder i BUFX kan ses på vores side her og kan bookes på vores bookingside her.
 
 
 

 Kort over eksterne læringsmiljøer 

 

Se vores oversigtskort over alle eksterne læringsmiljøer, der arbejder med STEMkbh, her.

 Stemkbh nyhedsbrev

 
Vi udgiver løbende et nyhedsbrev om STEM-aktiviteter. Se det nyeste her.

 STEM-guide til ansatte 

 
Vi har lavet en guide til hvordan vores ansatte arbejder med STEM i Københavns Kommune. Find den her.

 STEM-guide til eksterne 

 
Vi har lavet en guide til, hvordan eksterne samarbejdspartnere skal arbejde med STEM i Københavns Kommune. Find den her.

STEMkbh på tværs 

 
Initiativet til STEMkbh er taget af BUFX, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling (ABU), Skole-Erhverv og KKU i tæt samarbejde med Åben Skole og Skoletjenesten.
 
Hvis du vil læse mere om STEMkbh-udbydere og -forløb, så kig her:

Kontakt os på bufx@undervisning.kk.dk

- eller kom og besøg os i et af vores værksteder.

 

BUFX Værkstedshallerne


(Gl. Valby Idrætspark)

 



Julius Andersensvej 1,
2450 Kbh S

BUFX Enigma

 


(Museum for Post, Tele og Kommunikation)

 


Øster Allé 1,
2100 Kbh Ø

BUFX TEC


(Technical Education Copenhagen)


Stæhr Johansens Vej 7,
2000 Frederiksberg

BUFX SOSU H

 

 

(Social- og Sundhedsskolen på Vesterbro)

 

 

Skelbækgade 1
1717 København