Forside   /   Buskes Facebook  

 

Buske bofællesskab er beliggende i Hvalsø på Midtsjælland

 

Vi er 9 familier der bor sammen på en smuk 30.000m2 grund, med flere bygninger. Vi har hver vores lejlighed, men har også et deljligt stort Fælleshus, med køkken og opholdsrum. Vi spiser sammen 4 dage om ugen, og laver altid øko mad.
Vi har haft store ambitioner om køkkenhave, men den er i dag skrumpet noget ind, og består primært af bærbuske og jordbærplanter + en del ukrudt:-) Vores store hønsegård har et varierende antal høns (5-12 stk. sådancirka), skaber gode vibes, og giver lidt æg og kød.
Vi har over årene oprettet og nedlagt mange aktiviteter: læseklub, løbeklub, biavl, filmaftener, øllaug og meget mere af det sjove. Nogle ting eksisterer stadig, nye etableret, og andre er måske sat på stand-by.
 
Her på siden kan du se og læse lidt mere om os... Ikke alt, men nok til at give et indtryk af hvem vi er.
 
 

Ledige lejligheder til efteråret

 

Til vores dejlige bofællesskab Buske i Hvalsø søger vi nye bofæller, da der bliver en større og en mindre lejlighed ledig i efteråret (forventet september/oktober) og igen november/december 2024.

Vi er ni familier, der efterhånden har boet sammen i mange år. Vi er en blandet flok med 10 børn og 15 voksne i alle aldre.

Vi bor til leje på en pragtfuld landejendom, med adgang til 25.000 m² have med gamle træer, bærbuske, frugtlund, svævebane, trampoliner, shelter, træværksted og hyggekroge. Vi har et stort fælleshus med køkken, værksted, cykelskur, kælder og vaskekælder. Alle lejligheder har eget køkken og bad. Nedenfor er en kort beskrivelse af den ledige 2 værelses lejlighed og den ledige 4 værelses lejlighed.


2 værelses lejlighed på 1. sal med smuk udsigt over marker - forventet ledig september/oktober 2024
Denne lejlighed er på ca. 70 kvm med skrå vægge, der egner sig til et par. Det er en rigtig fin lejlighed med to værelser og et køkken-alrum med en fantastisk udsigt over have og marker.
Husleje i den 2 værelses lejlighed
Husleje incl. varme og vand er på 6.950 kr./md.
Depositum til udlejer: 3 måneders husleje
Indskud til udlejer: 3 måneders husleje
Udgifter til bofællesskabet består af et indskud til bofællesskabet: ca. 13.500-20.000 kr. pr. beboer som engangsbeløb (Dette er vi nærmere afklaret omkring den 1. juni) . Derudover betaler du/I hver måned til vores KREA-konto: 400 kroner pr. voksen beboer (til at dække leje af fælleshus, varme, vand og el mm.).4 værelses lejlighed på 1. sal med altan - ledig forventet november/december 2024
Der er tale om en lys lejlighed på første sal i bofællesskabets “hovedhus”. Lejligheden er 142 kvm, og rummer stue og tre værelser samt nyrenoveret køkken, et toilet, et badeværelse og en stor altan med udsigt til vores fælles have og de omkringliggende marker.


Husleje i den 4 værelses lejlighed
Husleje incl. varme og vand er på ca. 11.300 kr./md.
Depositum til udlejer: 3 måneders husleje
Indskud til udlejer: 3 måneders husleje
Udgifter til bofællesskabet består af et indskud til bofællesskabet: ca. 13.500-20.000 kr. pr. beboer som engangsbeløb (Dette er vi nærmere afklaret omkring den 1. juni) . Derudover betaler du/I hver måned til vores KREA-konto: 400 kroner pr. voksen beboer (til at dække leje af fælleshus, varme, vand og el mm.).
Om bofællesskabet Buske
Vi er til improviseret hygge og åbne døre, og siger altid ja til hinandens selskab. Buske er dér, hvor vi lader op, men bofællesskabet har ikke lukket sig om sig selv. Vi har mange individuelle interesser; vi bruger energi mange andre steder, bl.a. via engagement i lokalsamfundet.
Vi spiser sammen 0-4 gange om ugen, har månedlige fællesmøder og aktivitetsdage samt forskellige traditioner året rundt.
Vi vægter de fælles aktiviteter og at løfte i flok, men har også plads til bofællernes individuelle projekter eller organiseret i mindre laug. Som f.eks. vores træværksted, hønsegård og skovhave.
Her kan det meste lade sig gøre. Vi har ikke mange faste regler- til gengæld nok en del uskrevne… Vi kalder os “pragmatiske idealister”- sådan lidt laid back og magelige og hvor mindste fællesnævner er (så vidt muligt) økologisk fællesmad og at vi hjælper hinanden med at få hverdagen til at fungere og med pasning af hinandens børn og dyr.
Det er dejligt hvis I har gode ideer til projekter - og er parate til at være tovholdere på det. I skal have lyst til at deltage i pligter såvel som fornøjelser, og det kan være en fordel, hvis I har tidligere erfaringer med kollektiv/bofællesskab.

Åbent hus den 1. juni kl. 11.00-13.00 - kræver tilmelding
Tilmeld jer til Åbent Hus til henriktux@gmail.com senest torsdag den 30.maj.
Ved tilmelding skriver I kort om jer selv (max 1/2 A4 side): navne, alder, erfaringer med bofællesskab/kollektiv, hvorfor I vil bo i bofællesskab, arbejdsliv/fritidsliv, samt foto (så vi bedre kan holde styr på jer til Åbent Hus:-)
Spørgsmål besvares ved Åbent Hus- respekter venligst dette, så vi sikrer en fair proces for alle.

Da det er vigtigt for alle parter at finde de helt rigtige mennesker at bo sammen med, har vi en ret omfattende optagelsesprocedure, hvor man både skal skrive noget om sig selv, komme til personlige samtaler og være med til fællesspisning. Dette gælder ikke alle kandidater, men dem vi synes passer bedst til Buske og jer, som selv har lyst til vores bofællesskab.

Datoer for forløbet:
1. Tilmelding til Åbent Hus senest den 30. maj til mail henriktux@gmail.com
2. Åbent Hus arrangement den 1. juni 2024 kl. 11.00-13.00
3. Send motiveret ansøgning, hvis du ønsker at blive en del af bofællesskabet efter du har mødt os senest den 9. juni 2024
4. Samtaler med udvalgte kandidater tirsdag den 18. juni og tirsdag den 25. juni
5. Deltagelse i fælles mad for 1-2 udvalgte familier/kandidater/par (så vi kan møde hinanden under lidt uformelle omstændigheder. Dato ikke sat, men forvent at det bliver i løbet af uge 25-26 på hverdage.
6. Endelig beslutning og aftale om lejemål mm. inden den 30. juni 2024.

 

 

 

 


Her er Kroen

 
Der er 4 lejligheder i Kroen. Der bor en familie i hver lejlighed:-)
Buske kroen

Her er Hovedhuset

med Magasinet på højre side.

Her bor fire familier.
Billedet er tager fra Fælleshusets terrasse, på en lun sommeraften.
Hovedhus

Den traditionelle sommerfest

 
Den traditionelle Sommerfest på Buske samler bofæller, vores venner og en del familie, samt godt netværk fra oplandet til en eftermiddag og aften med grill, børneløjer og musik og dans til den lyse morgen.
 
Den afholdes med 1 til 2 års mellemrum.
Buske-Sommerfest-2022-invitation
Buske-børn-med-talebobler-2-Om-Buske-beboere

Tjoo tjaa ...


Af børn og fulde folk skal man høre sandheden
Vi har bedt nogle af de mange buskebørn om at fortælle lidt om os der bor på buske.

Interview med Harmonia på 6 år, Linea på 7 år, Esther 4 år og Epoche 11 År.


OM Nikolaj
​Linea: "Drikker te af en meget lille kop, den han går rundt med" 
Harmonia: "Han har to børn"
Hvad arbejder han med? "Bibliotekar - Var det ham? (Linea) "Ja, det er ham" (Harmonia)
Hvad er han god til? Harmonia: "Han er god til at tegne"

OM Eva (der indimellem stiller spørgsmålene)
Harmonia: "Du er sød og passer godt på dine børn" Linea (datter)": Og bruger meget tid med dem:-)"
Harmonia: "Hvis der er nogle som har brug for hjælp, vil du hjælpe. Du har tre børn."
Linea: "Du er god til at lave ting med hår, og flette. Og god til at bage" ....Jonas, manden, der netop kommer ind: "og god til at rode oppe i lejligheden."

OM Dorte
Harmonia: "Hun er god til at skælde ud" (kigger på mor, der er ved at afrime fryseren i fælleshuset) "Du er skide god til at skælde ud mor." Dorte: "Ja, det er rigtigt."
Herefter diskussion om hvor mange børn Dorte har. To eller tre stykker. Dorte: "To + et bonusbarn" (Det er Sofie)
Harmonia: Hun er god til at rydde op, gøre rent og passe sine børn og vaske tøj. Dorte, tørt: "Ja, jeg vasker meget tøj."
Hvad arbejder hun med? Harmonia: "Hun hjælper blinde og døve børn."

OM Thomas
Harmonia: "Han er god til at filme." Linea: "Han er 54 år" (det er han slet slet ikke)​ Linea: "Han spiller dart, det er han god til. Han er god med computer" ...Harmonia: "Nej. der er min far - og telefoner." 
Linea: "Kan han lide kaffe?" Harmonia eftertænktsomt: "Jeg har en gang set ham drikke kaffe."
Harmonia: "Han har to børn. En der er næsten voksen. Hans kæreste hedder Jane."

OM Steffan (Harmonias far)
Harmonia: "Han er god med sin telefon, han sidder med den hele tiden" Linea:"Og på toilettet (...)Han er sød" Harmonia: "Han er sjov" 
Linea: "Han er meget frivillig" Harmonia: "Han er god til at arbejde." Linea spørger: "Hvad arbejder han med?" Harmonia: "Aner det ikke!" 
Harmonia: "Han er god til at lave telefoner og god til boksning" Linea supplerer: "Han er også god til at læse"

OM Jane
Linea: "Jane kan god lide æg" Jane, der står i køknet, overrasket: "Hvad for nogle æg??" Linea: "Blødkogte og hårdkogte (...) Hun er sød"
Harmonia: "Hun er god til at lave mad" Linea fortsætter: "Meget god. Hun arbejder på Spisehuset"
Harmonia: "Hun er god til at hjælpe andre" 
Linea: "Hun kan godt lide kaffe og er god til aktiviteter med børn"
Harmonia: "Hun hader at vaske op" Jane: "ved du godt det?" Harmonia: "ja da"
Linea: "Hun elsker sit eget brød, det hun laver" Jane griner. Harmonia fortsætter: "Hun elsker sin kæreste Thomas" Linea supplerer: "Og sine børn (kigger på Jane) "Er det ikke rigtigt Jane?" (Jane nikker) Harmonia indskyder hurtigt: "Selvfølgelig"
Hvor gammel er hun? Harmonia: "Hun er 67 år" Linea: " Nej nej. Hun er 49 år, det gætter jeg på"


OM Jonas
Linea (det er hendes far) "Han arbejder med toge - og han går med briller"
Ester (også barn af Jonas), insisterende: "Han er god til at riste boller"
Linea: "Han kan blive rigtig sur, og han er god til at lave mad. Han giver børnene lov til at se fjernsyn. Han synes det er sjovt at spille brætspil"

OM Annemarie
Epoche: “Annemarie er den ældste. Hun er god til at lufte hund”  
Harmonia: “Hun er god til at passe på hendes hund”
Ester: gentager hvad Harmonia lige har sagt, og tilføjer: “Hun kan godt lide at vande blomster”
Harmonia: “Det var et godt bud”
Hvorfor bor Annemarie i bofællesskab? Harmonia: “Fordi hun godt kan lide at møde mennesker” Epoche: “Fordi der jo er nogen der skal bestemme” Med et grin. 

OM Susanne
Hvad er Susanne for én? Epoche: “Hun er én der godt kan lide at lave mad. Og slappe af på sofaen. Harmonia: “Hun kan godt lide at være sammen med sine venner, gætter jeg på. Eller være sammen med sin kæreste” 
Hvad hader hun? Harmonia: “At køre på motorcykel” Epoche: “Jeg tror ikke hun kan lide at støvsuge, det kan ingen mennesker”
Ester: “Jeg siger bare noget jeg tror, hun læser en bog” 
Susanne tilføjer, mens hendes mand Henrik kysser hende på kinden: “og få nusset en fod” 

OM Henrik
Ester: “Han har sådan en dragt på” Er han lille? Ester: “Ja. Han er den mindste på Buske” Harmonia: “Han er den gamleste her. Han er sjov. Tit når han er ude, går han med hue” Thomas: “Han har sgu sandaler på om vinteren” 
Epoche: “Han har briller og hvidt skæg” Thomas: “Han har ikke briller!” Epoche: “Jo han har, se selv!” Thomas: “Gud jo, det har han også. Har han dem altid?” 

Om Theo 
Epoche: “Jeg ved at Theo skal på ferie snart. Og så arbejder han i en børnehave, og så bor han hjemme” 
Harmonia: “Han er god til at kilde. Og slås” 
Tror du der er mange mennesker der er forelsket i Theo? Harmonia: “tja… Nej?” Epoche: “Alle han går forbi falder for ham. Seriøst” 

OM Pernille 
Epoche: “Hun kan ikke høre!” 
Epoche spørger: “Hvorfor tror du Pernille har fået et til barn?” Ester: “Fordi hun var nøgen med sin mand i sin seng” 
Hvad kan Pernille og André godt lide? Epoche: “Når børnene er gået i seng tænder de for fjernsynes og spiser Friis Holm chokolade” 

OM André (Pernilles mand)
Hvad er han god til?: Harmonia: “Mountainbike, og at arbejde”. Ester: “Spille guitar. Han har en grøn kasket” 
Harmonia: “Han går med hat og han går med skæg” Epoche: “han går tit med løse cowboybukser”  
Hvor gammel er han? Harmonia: “86 eller 88? jeg stemmer på 88” 

OM Christian
Epoche: “Han kan godt lide at lave gymnastik. Så har han tre børn” Thomas: “Christian er vores George Gerløs, vores opfinder. Ved I hvad han arbejder med?” Epoche: “Er det ikke huse?” Thomas: “Jo! Og han har også lavet sin egen langtidskogemaskine” 

Fælleshuset


I fælleshuset (som her er taget med vidvinkel i panorama mode:-) spiser vi sammen, og holder fest, fejringer, juleklip, fastelavn, filmaftner og spilledage.
Vi har bygget det hele selv, og det er skønt at have et sted, hvor man kan være mange sammen.

Fælleshus

Find vej

Sådan kommer du til Buske fra stationen i Hvalsø. 

 
Når du stiger af toget på Hvalsø station, så skal du bare gå over til rundkørslen.
Fortsæt op af Bentsensvej, (ikke under broen) passér savværket og gå ca. 500 meter længere op af Bentsensvej.
Gå ikke til højre ved de hvide huse, men gå op på toppen af bakken.
Drej til højre af grusvejen.
 
Der er ca. 1 km. God tur.
 
OBS!
En voksen kan nøjes med et gråt klip på et klippekort.
(hvis de altså stadig eksisterer:-)
 

Sådan finder du rundt på Buske

 
I Maries Hus bor:
Mads, Laura, Marie og Christian
 
I Kroen bor:
Stuen th. - Villas, Johanne, Pernille og André
Stuens tv. - Anne Marie
1. th. - Nikolaj
1. tv. - Bille, Dines, Rikke og Mathilde
 
I Hovedhuset bor:
st. th. - Henrik og Susanne
st. tv. - Theo, Vitus, Jane og Thomas
1. tv. - Epoche, Harmonia, Dorte og Steffan
1. th. - Vilfred, Ester, Linnea, Eva og Jonas
 

Meget er forandret

Her lille tilbageblik på Buske fra 1907ish

Hoverhus set fra Kroen

Buske på Facebook.


Lidt små opdateringer, nogle billeder, et link til vores nyhedsbrev, og et opslag eller 5 når vi holder Sommerfest.

På Facebook slår vi - ligesom på nyhedsbrevet, også ledige lejligheder op - hvis der skulle være sådan en på et tidspunkt.

NYHEDSBREV

Tilmeld vores nyhedsbrev, og få de aller aller vigtigste nyheder.

Det er MEGET sjældent vi sender ud, så du kan trygt tilmelde dig.
 

KONTAKT

Bofællesskabet Buske
Raunsbjergvej 13-16
4330 Hvalsø

Mail
bopaabuske@gmail.com

FAKTA

Buske er en lejerforening med egne vedtægter.
Vi har hver vores lejlighed, hvor vi hver især betaler husleje.

Ud over egen husleje har hver familie/beboer fællesudgifter på Fælleshus, drift og vedligehold. Alle voksne der bor på Buske, betaler også et fast beløb til vores Kreakonto. Disse penge går til indkøb af haveredskaber, inventar, dyrefoder mm.