BUFX er et af mange spændende tilbud

 
BUFX er en del af STEM København. Forløb gennem BUFX er derfor din sikkerhed for et kvalitetstilbud inden for STEM-området. STEM står for Science (naturfag/naturvidenskab), Technology, Engineering (ingeniørens arbejdsmetode) og Math.  
 
Udover de forløb man kan deltage i via BUFX, ønsker vi at guide Københavnske lærere med inspiration og gode ideer til eget arbejde med teknologi, innovation, entreprenørskab og digitale færdigheder.
 
Nedenfor har vi samlet en liste med henvisning til nogle gode og gennemarbejdede forløb, som man kan anvende i egen undervisning på skolen eller blot lade sig inspirere af.
 Teksperimentet 
Teknologipagten har udarbejdet undervisningmateriale på tre forskellige niveauer, som du kan bruge direkte i undervisningen. Med teknologi løser eleverne nogle af dagligdagens udfordringer og med undervisningsmaterialet er både lærer og elever hjulpet godt på vej med eksempler, videoer og øvelser. Du kan frit bruge alle forløbene her.
 Kunstig intelligens i skolen 
Teknologien fylder mere og mere, og kunstig intelligens er overalt. Ai kan både være en god problemløser, men hermed følger også nye udfordringer og problematikker. Hos TjekDet finder du oplæg, videoer og opgaver, der sætter fokus på netop dette problem, og hvordan man forholder sig til det. Hos TjekDet kan du finde undervisningsoplæg, der beder eleverne om at forholde sig til hvilke egenskaber eksempelvis chatbots har, hvilke fordele og ulemper de rummer, samt hvordan eleverne skal forholde sig til dem. Du kan også finde videoer, der forklarer, hvad generativ kunstig intelligens kan skabe, samtalekort om kunstig intelligens og meget meget mere.
Du finder guides til undervisningsmaterialet her.
 
 TekTjek 
Future Classroom Lab (FCL) har udviklet en anaylseværktøj for lærere, pædagoger og elever på mellemtrinnet, som eleverne kan arbejde med og anaylsere forskellige digitale teknologier fra hverdagen. 
"Hvad bruges den?", "Hvilket formål er der med teknologien?", "Hvilken værdi skaber den?", "Hvordan kan den ellers bruge?" - Disse og flere spørgsmål får eleverne svar på i arbejdet med materialet, hvor formålet er at eleverne forholder sig til teknologiernes intention. Materialet kan hentes gratis på FCLs hjemmeside. 
 Børneavisen TECHIE 
Avisen Techie er udgivet af Teknologiens Mediehus og Teknologipagten. Det er en gratis avis for børn mellem 8-12år der formidler indhold og viden indenfor naturvidenskab, matematik og teknologi. 
Avisen kan bestilles i klassesæt via linket her,
eller ses online via linket her.
 
 
 Forsøg med teknologiforståelse 
46 kommuner landet over har deltaget i forsøget "Teknologiforståelse i folkeskolen". Her er teknologiforståelses fagligheden blevet undersøgt og afprøvet og der er dannet gode erfaringer for undervisningen i teknologiforsteålse, både som selvstændigt fag og som en del af skolens eksisterende fag. Alle materialer, fagbeskrivelser og vejledninger er tilgængelige og kan frit bruges via hjemmesiden tekforsøget.dk. 
 Projekt Ultra:bit 
Alle klasser på mellemtrinnet og i 7. og 8. klasse kan være med i Projekt Ultra:Bit. Her bliver børn rustet til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.
CFU har løbende kurser i micro:bit for lærere der deltager i Ultra:Bit, se mere her
Link til tilmelding til Ultra:Bit kan ske via DR her
 
 
 Kompetenceorienteret naturfagsundervisning 
 
EMU har lavet en videnspakke som består af materialer, som samler og formidler viden om og redskaber til arbejdet med virkningsfuld kompetenceorienteret naturfagsundervisning. Her kan du finde viden om tre kendetegn ved god kompetenceorienteret undervisning, et planlægningsværktøj samt et eksemplarisk undervisningsmateriale til 7. klasse om naturlige klimaforandringer. Se vidensnotatet her.
 Engineer the future 
Engineering i skolen udvikler konkret materiale med fokus på naturfag og engineering. Materialet kan hentes gratis og bruges direkte i undervisningen her
 ASTRA 
Det nationale naturfagscenter i Danmark tilbyder undervisningmateriale til arbejdet med Naturfag og Engineering i skolen. De laver bl.a. animerede lærervejledninger med aktivitetsbeskrivelser. Se mere her
 Videnskabsklubben 
Et gratis fritidstilbud til alle nysgerrige børn og unge, der har lyst til at dykke ned i naturvidenskabens verden sammen. Her er gymnasieelever mentorer for folkeskoleeleverne. Læs mere her.


 #VÆLGÆGTE 
#VÆlGÆGTE er et innovativt og virkelighedsnært projekt for 7.-8. klasser, hvor elever hjælper Patent- og Varemærkestyrelsen med at udvikle og iværksætte kampagner, der skal få danskerne til at vælge ægte varer i stedet for kopivarer.
Undervisningsmaterialet med komplet pædagogisk vejledning, klassematerialer m.m. er gratis tilgængeligt her.

Kontakt os på bufx@undervisning.kk.dk

- eller kom og besøg os i et af vores værksteder.

 

BUFX Værkstedshallerne


(Gl. Valby Idrætspark)

 



Julius Andersensvej 1,
2450 Kbh S

BUFX Enigma

 


(Museum for Post, Tele og Kommunikation)

 


Øster Allé 1,
2100 Kbh Ø

BUFX TEC


(Technical Education Copenhagen)


Stæhr Johansens Vej 7,
2000 Frederiksberg

BUFX SOSU H

 

 

(Social- og Sundhedsskolen på Vesterbro)

 

 

Skelbækgade 1
1717 København